kr 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

Mer frø for penga hos Falkasete - Økologisk utvalg - Frakt fra kr 49 - Fri frakt når du handler over 1000 kr - Rask levering - Gratis retur *

kr 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

HomeBlogg"Heitur pottur", eller varm gryte som mannen faller pladask for

«Heitur pottur», eller varm gryte som mannen faller pladask for

Kok opp 2 kopper med Yasmin ris i 4 kopper vann. Kokes i ca 15 minutt. Ta da risgryte av komfyr og la den stå med lokk på.

Ingredienser:

  • 500-1000 gram kjøtt hvilken type som helst
  • 200-400 g ferske reker
  • 1 boks tomater
  • 3 msk tomatpure
  • 1 hel boks creme fraiche eller rømme
  • 3 dl fløte
  • 6 teskjeer orientalisk curry
  • 1/2 teskje malt anis
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 4-7 stk chili pepper
  • 3 fedd hvitløk

Metode:

Uansett om du bruker kylling biff eller svinekjøtt da tar du og skjærer opp kjøttet i ca 2 cm biter. Saks opp hvitløken.

Brun kjøtt og hvitløk med en god klatt smør i en stor gryte, tilsett deretter alt unntatt reker og paprika.

La dette småkoke i 15 minutter. Imens dette koker da kutter du ned paprika i småbiter. Tilsett all paprika i gryten.

Ta gryten av komfyren og tilsett rekene i gryten og rør de forsiktig inn. Nå er du klar til å servere maten. Sett ris på tallerken og litt av gryterett ovenpå. Vel bekomme.

Du noterer vel at det ikke brukes noe salt. Det er slik denne retten skal være. Den blir såpass godt krydret uten salt og smaker mye at det er helt unødvendig med salt. Sunt og veldig godt. Dette er en rett alle faller pladask for. Det passer veldig godt å servere denne sammen med hvitløksbrød.

Agurkmiks

kr 50 Inkl. mva.

Pastasaus m chilismak

kr 63 Inkl. mva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -Kosmetikk og sminke

Siste nyheter

Ekte islandsk saltkjøttfarse oppskrift – ekta íslenskt salt kjötfars uppskrift

Er du oppsvokst på Island vet du hva kjötfars er. Kjötfars er noe de aller fleste barn på Island liker å ha til middag....

Fra vikingenes bord til ditt: Hangikjøttets reise til norske tallerkener

Vikingene var alltid på jakt etter det beste blant naturens gaver, og deres lidenskap for mat har satt dype røtter i Norges historie, via...

Konserveringstips: Hvordan oppnå den perfekte balansen mellom sødme og syrlighet i pariseragurkene dine

Er du en fan av pariseragurker, men sliter med å oppnå den perfekte balansen mellom sødme og syrlighet? Da har vi gode nyheter til...

FRA BUTIKKEN