
Púðursykurterta som den hetter på islandsk er helt nydelig terte/kake og denne oppskriften kommer fra min mor som har delt den ut til mange. Hemmeligheten bak hennes gode terte er at hun tilsetter potetmel. Det gjør at marengsen som bakes blir litt seig og det gjør den bare så god på akkurat denne kaken.
Ingredienser:
4 piskete eggehviter
4 dl. farinsukker (bruker alltid mørk)
1/2 dl. potetmel
Pisk dette godt sammen til det blir en lett røre slik marengs skal være. Del den i 2 stk springformer. Bak ved 150 grader i ca 1 time. Jo det tar lang tid men slik skal det være.
Fyll:
3 dl pisket fløte
1 mørk sjokolade i små små biter
1-2 søte og saftige epler i småbiter
Rør inn sjokolade og epler kremen etter du har vispet den (det skal ikke være sukker i kremen). Kaken er klar til å servere.
Dette er en ekte islandsk kake og jeg legger ut 1 stk islandsk oppskrift per dag nå fremover.