kr 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

Mer frø for penga hos Falkasete - Økologisk utvalg - Frakt fra kr 49 - Fri frakt når du handler over 1000 kr - Rask levering - Gratis retur *

kr 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

HomeBloggStorslått fiskerett med hummer og hvitvinsmør

Storslått fiskerett med hummer og hvitvinsmør

Den er ikke bare god, den er sunn. Nydelig fiskerett med beurre de blanc og hummer. Bruk gode ferske råvarer for et bra resultat.

Rødspettefilet
800 gr. rødspette filet
salt
olje

Metode: Det er godt å salte  filéene to minutter før fisken er stekt.Oljen i en panne og satt på middels høy varme, når pannen er blitt varm steker du rødspetten med skinet ned, når skinnet er blitt gyldenbrun (ca. tre minutter) snu og stek videre (ca. 1-2 minutter).

Potetmos 4 stk. bakepoteter
250 ml krem
125 gr. smør
salt

Metode: potetene skrelles og kuttes i jevne små stykker. Settes i kokende vann (ca. 5-7 minutter). Når potetene tilberedes, helles de i en sikt og får lov til å la vannet rinne av.
Krem og smør er plassert i gryte og varmet til smøret smelter.
Potetene er stuvet (kan brukes med potetpinne eller lignende)
Krem og smør blandes deretter med potetene og omrøres med en jevn myk potetmos, til alt er blandet godt, saltet med salt til slutt.

Beurre Blanc
200 ml rømme
100 ml hvitvin
300 gr. smør
1 stk. sitron
1 stk. grapefrukt
1 stk. apelsin
50 gr. tang (hvis folk vil)

Metode: Skjær smørret i terninger (ca. 2 cm) og sett i kjøleskap.

Hummer og hvitvin er plassert i en kasserolle varmes til å koke, senket temperatur under potten, og smøret tilsettes sakte. Piskes inn. Temperaturen på sausen må være nøyaktig mens du rører smøret, da sausen ikke må overstige 80 ° C og ikke må være for kall, da deler den seg. Når alt smør er kommet i, skal sausen være tykk og skinnende, og det må tas hensyn til at den skal stå ved lave temperaturer hvis det ikke skal serveres umiddelbart.

Det er hyggelig å legge til citrusfrukter og urtefrø når den serveres

Deretter kuttes  sitrusfrukten og «bladene» kuttes ut, det vil si at sitrus er kuttet med en liten kniv og sørg for at ikke noe av det hvite kommer med.

Asparges

250 g fersk asparges
smør

Metode: Rens stengelen og kutt på bunnen av den (ca 2-3 cm eller hvor den er som et tre). Den blir deretter stekt ved mild varme til smør i 3-4 minutter. Legg til et par kalle hummerhaler (allerede kokt).

Alt sammen satt sammen på en disk …. og så bare nyt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -Kosmetikk og sminke

Siste nyheter

Ekte islandsk saltkjøttfarse oppskrift – ekta íslenskt salt kjötfars uppskrift

Er du oppsvokst på Island vet du hva kjötfars er. Kjötfars er noe de aller fleste barn på Island liker å ha til middag....

Fra vikingenes bord til ditt: Hangikjøttets reise til norske tallerkener

Vikingene var alltid på jakt etter det beste blant naturens gaver, og deres lidenskap for mat har satt dype røtter i Norges historie, via...

Konserveringstips: Hvordan oppnå den perfekte balansen mellom sødme og syrlighet i pariseragurkene dine

Er du en fan av pariseragurker, men sliter med å oppnå den perfekte balansen mellom sødme og syrlighet? Da har vi gode nyheter til...

FRA BUTIKKEN