kr 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

Mer frø for penga hos Falkasete - Økologisk utvalg - Frakt fra kr 49 - Fri frakt når du handler over 1000 kr - Rask levering - Gratis retur *

kr 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

HomeBloggOlga sin fantastiske hvitkålssuppe med kjøttboller

Olga sin fantastiske hvitkålssuppe med kjøttboller

Mange sliter med IBS og smerter i kroppen på grunn av dårlig kvalitet på mat som selges i butikker. Dette gjør at mange av oss må lage maten fra grunn og det som kjennetegner mat vi bør spise er at den skal ha god blanding av grønt, kjøtt eller fisk og poteter. Det er i hvert fall min erfaring av hva slags mat gjør en godt.

Jeg fant en fantastisk side med gode oppskrifter hos en som har laget en utrolig flott beskrivelse på hvordan å lage en russisk grønnsakssupe med kjøttboller.

Jeg lar følge med ingredienslisten på norsk men anbefaler deg å kikke på Olga sin oppskriftsside for å få nærmere innblikk i hvordan å lage denne.

Suppe:

10 kopper vann
3 poteter, skrelt og hakket (ca 2 1/2 kopp)
1/2 kålhode, strimlet
1/2 – 1 spiseskje smør
1 stor løk, hakket
2 gulrøtter, skrelles og hakkes
2 selleri stilker, skivet
2 hvitløksfedd, hakket
3 tomater, frøet og hakket
1 medium paprika, eller 1/2 av en stor paprika, rød

Kjøttboller:

500 gr hakket kylling
2 skiver italiensk økologisk brød
1 / 3-1 / 2 kopp laktosefri melk
2 ss rømme
1/2 liten løk, revet
1 hvitløksfedd, revet
3/4 ts salt,
3/4 ts malt svart pepper
friske urter, hakket (dill, persille, grønn løk)
rømme (å servere med suppa, valgfritt)

  • Hell vannet i en stor gryte og få opp koking. Legg i poteter og kål til kokende vann. Tilsett salt og pepper.
  • I mellomtiden smelter du smør i en panne og legger løk, gulrøtter, selleri og hvitløk i. Krydder med salt og pepper, og kok på middels varme i ca 5 minutter, til grønnsaker er lett møre.
  • Tilsett tomater og pepper. På med litt salt og pepper igjen og la ligge i ytterligere 3 minutter. Legg grønnsakene i suppen.
  • Kok suppen på lav varme i ca 20 minutter totalt, til potetene er myke.
  • Lag kjøttbollene mens suppen kokes.
  • Skiv brødet og hell melken over det. La ligge i ca 2 minutter og deretter moses i matprosessor. Hvis du ikke bruker italiensk brød, men vanlig hvit brød, bruk bare ett stykke, ikke to. Italiensk brød er veldig lett, så du trenger 2 stykker, men annet brød har en tendens til å være tett og seigt, hvis du bruker 2 stykker, blir det for mye.
  • Bland alle ingrediensene sammen. Kjøttdeigsblandingen vil bli veldig myk. Det er normalt og gjør kjøttbollene blir super saftige og myke.
  • Lag små kjøttboller ved hjelp av fuktige hender og slipp dem i kokende suppen.
  • Kok i ytterligere 5-7 minutter, eller til kjøttbollene har kokt gjennom.
  • Ta suppen av varmen og pynt med friske urter, som dill, persille og grønn løk. Server gjerne med økologisk rømme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -Kosmetikk og sminke

Siste nyheter

Ekte islandsk saltkjøttfarse oppskrift – ekta íslenskt salt kjötfars uppskrift

Er du oppsvokst på Island vet du hva kjötfars er. Kjötfars er noe de aller fleste barn på Island liker å ha til middag....

Fra vikingenes bord til ditt: Hangikjøttets reise til norske tallerkener

Vikingene var alltid på jakt etter det beste blant naturens gaver, og deres lidenskap for mat har satt dype røtter i Norges historie, via...

Konserveringstips: Hvordan oppnå den perfekte balansen mellom sødme og syrlighet i pariseragurkene dine

Er du en fan av pariseragurker, men sliter med å oppnå den perfekte balansen mellom sødme og syrlighet? Da har vi gode nyheter til...

FRA BUTIKKEN